Pirohy plněné masem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks malá cibule
400 g hladká mouka
15 lžic světlé pivo
1 lžíce dijonská hořčice
250 g Hera
rozpuštěné máslo
200 g vařené uzené maso
mletý černý pepř
300 g mleté maso (směs)
1 - 2 lžičky koření tandoori masala

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme pivní těsto. Z prosáté osolené mouky, tuku a piva vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet

  2. Mezitím si připravíme masovou náplň. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Vařené uzené maso jemně usekáme. V míse promícháme mleté maso s uzeným a cibulí. Směs ochutíme kořením tandoori, solí, pepřem a hořčicí. Vše propracujeme v hladkou náplň

  3. Z těsta vyválíme tenkou placku, ze které nakrájíme rádýlkem větší čtverce. Na každý díl těsta klademe lžící masovou nádivku a protilehlé rohy spojíme rozšlehaným vejcem. Pečeme za občasného potírání máslem při teplotě 190 °C dorůžova

  4. Pirohy plněné masem můžeme podávat teplé nebo studené. Výborně chutnají se zeleninovým salátem nebo jako příloha k vývarům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!