Rychlé bramborové škubánky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 špetky sůl
máslo
750 g brambory
10 lžic hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené a vaříme, dokud nezměknou. Poté vodu z brambor slijeme, ale nevyléváme! Dáme ji stranou

  2. Brambory v hrnci zaprášíme moukou, přiklopíme pokličkou a pořádně protřepeme

  3. Dále do hrnce nalijeme asi 150 ml vody, ve které jsme předtím vařili brambory

  4. Vše provaříme asi 5 minut. Potom brambory řádně pomačkáme, aby vznikla hladká lepivá hmota

  5. V malém hrnečku rozpustíme sádlo nebo máslo, ve kterém si namáčíme velkou lžíci a tvoříme škubánky

  6. Bramborové škubánky podáváme s mletým mákem a cukrem a tvarohem nebo se slaninou opraženou na cibulce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!