Rychlé bramborové škubánky recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Rychlé bramborové škubánky
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly všechny ponořené a vaříme, dokud nezměknou. Poté vodu z brambor slijeme, ale nevyléváme! Dáme ji stranou
Brambory v hrnci zaprášíme moukou, přiklopíme pokličkou a pořádně protřepeme
Dále do hrnce nalijeme asi 150 ml vody, ve které jsme předtím vařili brambory
Vše provaříme asi 5 minut. Potom brambory řádně pomačkáme, aby vznikla hladká lepivá hmota
V malém hrnečku rozpustíme sádlo nebo máslo, ve kterém si namáčíme velkou lžíci a tvoříme škubánky
Bramborové škubánky podáváme s mletým mákem a cukrem a tvarohem nebo se slaninou opraženou na cibulce.