Škubánky opečánky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
250 g máslo
1/2 kg brambory
5 lžic polohrubá mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, rozkrájíme, osolíme a uvaříme doměkka

  2. Do uvařených brambor přidáme mouku a ještě krátce asi 10 minut povaříme mouku v bramborech. Pak vypneme a slijeme vodu z brambor. Rozšťoucháme brambory s moukou a přidáme na kousky másla

  3. Lžící pořádně jakoby zapracováváme máslo postupně po kouscích do brambor na hladkou a velice hustou kaši. Takto hotové můžeme škubánky rovnou servírovat na talíř, posypat strouhaným tvarohem nebo mákem, posypat moučkovým cukrem a polít máslem

  4. Na náš recept ale z této husté kaše tvoříme placky, které opékáme pozvolna na rozpáleném oleji nebo sádle

  5. Škubánky opečánky podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!