Skořicová kolečka s karamelovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g máslo
2 ks žloutky
60 g cukr krupice
1 lžička mletá skořice
200 g hladká mouka
mouka na vál
náplň
50 g máslo
0 dl smetana ke šlehání
90 g žvýkací karamelové bonbony
na ozdobu
čokoládová poleva
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle, aby se máslo příliš nerozpouštělo, zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o síle stébla, vykrájíme z něj kolečka, opatrně je přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení horká kolečka přeložíme pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.

  3. Bonbony zalijeme smetanou, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji se změklým máslem.

  4. Pokud by směs opět ztuhla, opět rozehřejeme a rozpustíme do ní trochu másla. Po vychladnutí rozmícháme se změklým máslem

  5. Upečená a vychladlá skořicová kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a přelijeme je na vrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kolečka částečně ještě skořicovým cukrem a necháme v chladu rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!