Cizrnový salát s polníčkem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

cukr
3 stroužky česnek
sůl
libeček
400 g cizrna
1 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
70 g zelené olivy
1 lžíce citronová šťáva
40 g salát polníček
1 lžíce čerstvý strouhaný zázvor
50 g mini kuličky mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu propláchneme a na 10 hodin namočíme. Potom vodu vyměníme za čerstvou, ochutíme špetkou libečku, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Ke konci vaření cizrnu osolíme a slijeme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Salát polníček omyjeme a necháme oschnout

  2. Zálivka: Čerstvý zázvor očistíme a nastrouháme. Česnek prolisujeme. Olej promícháme s citronovou šťávou, zázvorem a česnekem. Podle chuti zálivku přisladíme

  3. Okapanou a vychladlou cizrnu promícháme se zálivkou, nakrájenými olivami a necháme hodinu v chladu rozležet

  4. Těsně před podáváním vmícháme k cizrně salát polníček a jednotlivé porce posypeme mini kuličkami mozzarelly. Vhodnou přílohou k salátu z cizrny je tmavý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!