Cizrnový salát s polníčkem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- cukr 3 stroužky česnek sůl libeček 400 g cizrna 1 ks bobkový list 3 lžíce olivový olej 70 g zelené olivy 1 lžíce citronová šťáva 40 g salát polníček 1 lžíce čerstvý strouhaný zázvor 50 g mini kuličky mozzarella
Postup Cizrnový salát s polníčkem
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu propláchneme a na 10 hodin namočíme. Potom vodu vyměníme za čerstvou, ochutíme špetkou libečku, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Ke konci vaření cizrnu osolíme a slijeme. Olivy necháme okapat a nakrájíme na tenké nudličky. Salát polníček omyjeme a necháme oschnout
Zálivka: Čerstvý zázvor očistíme a nastrouháme. Česnek prolisujeme. Olej promícháme s citronovou šťávou, zázvorem a česnekem. Podle chuti zálivku přisladíme
Okapanou a vychladlou cizrnu promícháme se zálivkou, nakrájenými olivami a necháme hodinu v chladu rozležet
Těsně před podáváním vmícháme k cizrně salát polníček a jednotlivé porce posypeme mini kuličkami mozzarelly. Vhodnou přílohou k salátu z cizrny je tmavý chléb.