Siven po selsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
150 ml voda
600 g siven
bobkový list
100 ml bílé víno
1 lžička hladká mouka
60 g kořenová zelenina
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si základ omáčky. Kořenovou zeleninu s cibulí očistíme. Cibuli nasekáme najemno, zeleninu nakrájíme na kostičky.

  2. Do vhodné nádoby nalijeme bílé víno a vývar. Přidáme zeleninu, cibuli a koření. Základ na omáčku vaříme do změknutí zeleniny.

  3. Sivena nakrájíme na porce a osolíme, vložíme do vařícího základu a zvolna vaříme doměkka. Měkké porce sivena vyjmeme. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozmícháme a povaříme. Poté omáčku přecedíme.

  4. Sivena po selsku rozdělíme na talíře a každou porci přeléváme vinnou omáčkou. Vhodnou přílohou k sivenovi jsou brambory nebo čerstvé bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!