Sicilský přeliv recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
0.3 l smetana
3 lžíce celer
2-3 ks rajče
podle chuti
petrželka
kapary
koření
zelené olivy
černé olivy

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme, celer nastrouháme, rajčata nakrájíme nadrobno.

  2. Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme celer, rajčata a koření. Používám steakové pepřové koření, ale můžete vyzkoušet i jiné směsi podle chuti. Vše chvíli restujeme. Pak přidáme smetanu, povaříme a nakonec vmícháme nakrájené olivy, kapary a zelenou petržel.

  3. Sicilský přeliv podáváme jako přeliv nebo jako omáčku ke grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!