Sicilský kuskus s mořskými plody recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
petrželka
rajčata
0,5 ks cibule
koriandr
krevety
1 ks chilli paprička
kuskus
slávky
olivový olej
mletý černý pepř
mořská sůl
čerstvý tuňák
kalamáry
mušle vongele
hlavy z ryb

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku uvaříme vývar ze skořápek krevet, zbytků ryb a rajčat. V dalším hrnci rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nakrájený česnek. Přidáme půlku cibule v kuse, nakrájenou chilli papričku a nakrájená chapadla kalamárů. Osolíme, opepříme a necháme chvíli restovat, potom zalijeme naběračkou vývaru z ryb a 10 minut povaříme

  2. Pak přidáme očištěné slávky a vongole. Až se mušle otevřou, vyndáme je stranou na talíř. Neotevřené mušle vyhodíme. Teď vložte do hrnce nakrájené kalamáry, tuňáka a očištěné krevety. Promícháme, přisypeme petrželku a na závěr čerstvý koriandr a uvařené mušle

  3. Kuskus zalijeme vývarem z ryb, přikryjeme a necháme nasát. Pak ho přidáme k mořským plodům a dochutíme mořskou solí

  4. Sicilský kuskus s mořskými plody nandáme na talíř, pokapeme olivovým olejem, ozdobíme koriandrem a podáváme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!