Vepřová polévka z kolene recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka majoránka
2 ks bobkový list
10 kuliček černý pepř
zelená petrželka
3 stroužky česneku
1 ks větší brambor
1 ks koleno vepřevé libové
1 hrneček kroupy ječné středně velké

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové syrové koleno omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme přidáme bobkový list a pepř. Pozvolna vaříme do měkka

  2. Zvlášť uvaříme kroupy. Brambor oloupeme a nakrájíme na kostičky.Česnek utřeme

  3. Uvařené koleno vyjmeme a libové maso nakrájíme na kousky

  4. Vývar scedíme a opět přivedeme k varu. Přidáme brambory. Jakmile změknou, vložíme česnek, vařené kroupy a maso. Okořeníme majoránkou

  5. Při podávání polévku zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!