Vepřová roláda s hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
100 g šunka
1 ks cibule
200 g vařená rýže
800 g vepřové plecko
mletý černý pepř
hotová jíška
masový vývar na podlití
100 g sterilovaný nebo mražený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plecko očistíme, opláchneme a osušíme. Rozřízneme na plát, který rozklepeme hladkou stranou paličky a po obou stranách osolíme a opepříme

  2. Šunku nakrájíme na kostičky a společně s hráškem osmahneme na troše oleje. Přisypeme předem uvařenou rýži, kterou osmahneme. Vše mírně okořeníme. Pak rozklepneme všechna vejce a vařečkou mícháme, dokud se nám nesrazí. Pak směs odstavíme z ohně a necháme vychladnout

  3. Rýžovou náplň s vejci rozprostřeme na plát masa, svineme v roládu a pevně převážeme nití

  4. Na hlubší pánvi s rozehřátým olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme roládu a ze všech stran ji opečeme. Roládu přeneseme do zapékací misky i s výpekem, přelijeme masovým vývarem a na 180 °C upečeme doměkka. Když máme roládu hotovou, vyjmeme ji a šťávu zahustíme hotovou jíškou. Rozšleháme a necháme v troubě prohřát společně i s vepřovou roládou

  5. Vepřovou roládu s hráškem, ze které jsme samozřejmě odstranili nit, nakrájíme na plátky. Teplá chutná s bramborovou kaší, studená s krajícem chleba a třeba sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!