Vepřová roláda s hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 3 ks vejce 100 g šunka 1 ks cibule 200 g vařená rýže 800 g vepřové plecko mletý černý pepř hotová jíška masový vývar na podlití 100 g sterilovaný nebo mražený hrášek
Postup Vepřová roláda s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko očistíme, opláchneme a osušíme. Rozřízneme na plát, který rozklepeme hladkou stranou paličky a po obou stranách osolíme a opepříme
Šunku nakrájíme na kostičky a společně s hráškem osmahneme na troše oleje. Přisypeme předem uvařenou rýži, kterou osmahneme. Vše mírně okořeníme. Pak rozklepneme všechna vejce a vařečkou mícháme, dokud se nám nesrazí. Pak směs odstavíme z ohně a necháme vychladnout
Rýžovou náplň s vejci rozprostřeme na plát masa, svineme v roládu a pevně převážeme nití
Na hlubší pánvi s rozehřátým olejem osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme roládu a ze všech stran ji opečeme. Roládu přeneseme do zapékací misky i s výpekem, přelijeme masovým vývarem a na 180 °C upečeme doměkka. Když máme roládu hotovou, vyjmeme ji a šťávu zahustíme hotovou jíškou. Rozšleháme a necháme v troubě prohřát společně i s vepřovou roládou
Vepřovou roládu s hráškem, ze které jsme samozřejmě odstranili nit, nakrájíme na plátky. Teplá chutná s bramborovou kaší, studená s krajícem chleba a třeba sterilovanou okurkou.