Selská polévka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
2 lžíce sádlo
1 ks pórek
2 ks šalotka
1 l kuřecí vývar
150 g kuřecí maso
200 g kořenová zelenina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev, pepržel, šalotku, pórek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tři střední brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyté kuřecí maso pokrájíme na nudličky.

  2. Kuřecí maso osmahneme na sádle. Přidáme pokrájenou zeleninu, 5 minut podusíme, pak zalijeme vývarem, přisypeme kostičky brambor a vaříme na mírném ohni, až všechno změkne. Hotovou polévku dochutíme solí, mletým pepřem a ozdobíme petrželovou natí.

  3. Selskou polévku s kuřecím masem podáváme podle chuti samotnou nebo s chlebem či pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!