Selská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl - - máslo - - petrželka 2 ks rajčata 3 ks brambory 2 ks cibule 1 ks mrkev - - pepř mletý 100 g těstoviny 0.3 ks slepice - - list bobkový - - koření nové 2 ks celer řapíkatý
Postup Selská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici rozdělíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme 2.5 l vody. Uvedeme do varu, sebereme pěnu, přidáme sůl, pepř a nové koření, cibuli v celku a vaříme na mírném ohni asi 1.5 – 2 hodiny. Očistíme mrkev, cibuli, česnek a brambory. Mrkev na nudličky, cibuli a česnek nadrobno, celerové řapíky na plátky. Brambory na čtvrtky, rajčata oloupeme a na kostičky. Na másle opečeme cibuli, přidáme mrkev. 30 minut před koncem varu vyjmeme z polévky cibuli, česnek a koření a přidáme cibuli s mrkví, celer a brambory. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme těstoviny a rajčata. Povaříme asi 10 minut a sejmeme z ohně. Do hotové polévky vmícháme česnek a petrželku.