Selská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
- - petrželka
2 ks rajčata
3 ks brambory
2 ks cibule
1 ks mrkev
- - pepř mletý
100 g těstoviny
0.3 ks slepice
- - list bobkový
- - koření nové
2 ks celer řapíkatý

Postup přípravy receptu

  1. Slepici rozdělíme na menší kousky, vložíme do hrnce a zalijeme 2.5 l vody. Uvedeme do varu, sebereme pěnu, přidáme sůl, pepř a nové koření, cibuli v celku a vaříme na mírném ohni asi 1.5 – 2 hodiny. Očistíme mrkev, cibuli, česnek a brambory. Mrkev na nudličky, cibuli a česnek nadrobno, celerové řapíky na plátky. Brambory na čtvrtky, rajčata oloupeme a na kostičky. Na másle opečeme cibuli, přidáme mrkev. 30 minut před koncem varu vyjmeme z polévky cibuli, česnek a koření a přidáme cibuli s mrkví, celer a brambory. Uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme těstoviny a rajčata. Povaříme asi 10 minut a sejmeme z ohně. Do hotové polévky vmícháme česnek a petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!