Dušený tuňák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
citronová šťáva
vlažná voda
1 ks střední cibule
sušený česnek
gulášová paprika
8 ks tuňákové medailonky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme olej, přidáme cibulku a orestujeme ji dozlatova

  2. Přidáme tuňáka, poprášíme ho solí, posypeme česnekem i gulášovou paprikou a zakápneme citronovou šťávou. Opatrně podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme. Pak medailonky obrátíme, i druhou stranu poprášíme solí a posypeme kořením. Pokud je potřeba znovu podlijeme a přikryté poklicí dusíme 10 minut

  3. Poté medailonky znovu otočíme a poprášíme paprikou i česnekem. Malinko podlijeme vodou, stříkneme citronovou šťávu a dusíme posledních 5 minut

  4. Dušeného tuňáka podáváme se šťouchanými brambory po moravsku nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!