Dušený tuňák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžíce olej sůl citronová šťáva vlažná voda 1 ks střední cibule sušený česnek gulášová paprika 8 ks tuňákové medailonky
Postup Dušený tuňák
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rozehřejeme olej, přidáme cibulku a orestujeme ji dozlatova
Přidáme tuňáka, poprášíme ho solí, posypeme česnekem i gulášovou paprikou a zakápneme citronovou šťávou. Opatrně podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a 10 minut dusíme. Pak medailonky obrátíme, i druhou stranu poprášíme solí a posypeme kořením. Pokud je potřeba znovu podlijeme a přikryté poklicí dusíme 10 minut
Poté medailonky znovu otočíme a poprášíme paprikou i česnekem. Malinko podlijeme vodou, stříkneme citronovou šťávu a dusíme posledních 5 minut
Dušeného tuňáka podáváme se šťouchanými brambory po moravsku nebo bramborovou kaší.