Dva druhy řízků s bramborovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
vejce
strouhanka
6 ks brambory
15 dkg celer
30 dkg majonéza
400 g sádlo
2 ks mrkev
10 dkg petržel
500 g kuřecí prsa
hladká mouka
1 plechovka sterilovaný hrášek
2 ks kyselé okurky
mletý černý pepř
500 g vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené brambory vychladíme, oloupeme a protlačíme přes kolečko na brambory do mísy. Oškrabeme mrkev, celer a petržel, překrojíme na menší kousky, uvaříme doměkka, vychladíme a nakrájíme na malé kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky nakrájíme také na kostičky

  2. Nakrájenou zeleninu přidáme k bramborám do mísy, přidáme malou plechovku sterilovaného hrášku, nakrájená vejce a sterilované okurky. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu a vše spolu zlehka řádně promícháme a dáme vychladit do lednice

  3. Nyní si připravíme řízky k salátu. Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme na pánvi na sádle. Stejně si připravíme plátky z kuřecích prsou. Kopečky bramborového salátu dáme na talíř a přidáme vepřové a kuřecí řízky

  4. Dva druhy řízku s bramborovým salátem podáváme jako sváteční hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!