Dva druhy řízků s bramborovým salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce vejce strouhanka 6 ks brambory 15 dkg celer 30 dkg majonéza 400 g sádlo 2 ks mrkev 10 dkg petržel 500 g kuřecí prsa hladká mouka 1 plechovka sterilovaný hrášek 2 ks kyselé okurky mletý černý pepř 500 g vepřová krkovice
Postup Dva druhy řízků s bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené brambory vychladíme, oloupeme a protlačíme přes kolečko na brambory do mísy. Oškrabeme mrkev, celer a petržel, překrojíme na menší kousky, uvaříme doměkka, vychladíme a nakrájíme na malé kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky nakrájíme také na kostičky
Nakrájenou zeleninu přidáme k bramborám do mísy, přidáme malou plechovku sterilovaného hrášku, nakrájená vejce a sterilované okurky. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu a vše spolu zlehka řádně promícháme a dáme vychladit do lednice
Nyní si připravíme řízky k salátu. Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka) a usmažíme na pánvi na sádle. Stejně si připravíme plátky z kuřecích prsou. Kopečky bramborového salátu dáme na talíř a přidáme vepřové a kuřecí řízky
Dva druhy řízku s bramborovým salátem podáváme jako sváteční hlavní chod.