Selská polévka 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
125 g mléko
6 lžic hladká mouka
100 g sušené houby
mletý černý pepř
podle chuti
5 lžic máslo
nudle
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo. Vsypeme mouku a osmažíme ji dozlatova. Zásmažku za stálého míchání zalijeme vlažným vývarem a vaříme asi 30 minut.

  2. Stranou si podusíme čerstvé houby nebo sušené.

  3. Ke konci varu polévku zjemníme mlékem, ochutíme pepřem a krátce povaříme. Polévku procedíme, přidáme houby a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Do hotové selské polévky vkládáme vařené širší nudle a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!