Selská pochoutka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
0.2 kostky máslo
100 g sýr
mletý pepř
0.5 hlávky bílé zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme na drobné nudličky. Zelí osolíme, necháme chvíli odstát a přebytečnou tekutinu vymačkáme.

  2. Vejce rozšleháme, přidáme nastrouhaný sýr, podle chuti pepř, smícháme se zelím a dáme do zapékací mísy, kterou předem vymažeme máslem. Povrch obložíme zbylými kousky másla. Selskou pochoutku pečeme v předehřáté troubě při 175 °C, dokud není povrch zlatavý.

  3. Před podáváním můžeme ještě selskou pochoutku posypat sýrem a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!