Domácí omáčka na pizzu recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
tymián
6 ks rajče
1 ks mrkev
bazalka
oregano
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata oloupeme a zbavíme zeleného zbytku stonku a jadérek. Je to asi to nejotravnější na tomto receptu, ale když to neuděláme, bude omáčka moc kyselá. Rajčata oloupeme tak, že si je nařízneme na vršku do kříže (ne moc do hloubky, jen na povrchu) a přelijeme aspoň litrem vroucí vody. Rajčata ihned ochladíme, ať se nám nevaří, poté rajčata oloupeme. Půjde to samo. Jadérka vydlabeme pomocí prstů, popřípadě malé lžičky, pak je nakrájíme na malé kousky

  2. Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a oškrábanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Česnek můžeme nastrouhat, ale lze ho jen nakrájet nadrobno

  3. Rozehřejeme olej a orestujeme všechny ingredience. Přitom směs osolíme a přidáme bylinky. Bylinky můžou být čerstvé i sušené. Dusíme, dokud všechno nezměkne až na kaši. Potom můžeme směs pasírovat, ale klidně i rozmixovat tyčovým mixérem. Doporučuji rozmixovat, chuť omáčky na pizzu je pak silnější

  4. Domácí omáčku na pizzu požíváme podle potřeby na přípravu pizz, rajské polévky nebo boloňských špaget. Omáčku můžeme uchovat v lednici až týden a vystačí nám asi na 8 kulatých pizz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!