Domácí ochucená lučina recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
pažitka
2 kelímky bílý jogurt
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. V jedné míse smícháme dva velké bílé jogurty a jednu smetanu ke šlehání. Podle chuti přisolíme troškou soli. Lučinu můžeme ochutit tím, co máme rádi, například nakrájenou pažitkou

  2. Dále vezmeme cedník a nějakou hlubší nádobu. Přes cedník dáme bílé plátýnko, směs nalijeme do cedníku a položíme na nádobu, tak aby syrovátka mohla odkapávat do nádoby. Cedník s nádobou dáme do lednice na 24 hodin. Poté opatrně vyklopíme lučinu na talířek a je hotovo

  3. Domácí ochucenou lučinu namažeme třeba na bramborovo-pivní chleba a je to pohádka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!