Sekaná se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
2 ks vejce
1 ks cibule
40 g sádlo
2 lžíce hladká mouka
150 g hovězí maso
250 g čerstvé žampiony
350 g vepřový bok
omáčka
80 g máslo
1 ks cibule
0.5 kostky masox
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, opláchneme, pokrájíme na kostičky a na sádle podusíme, osolíme a necháme zchladnout.

  2. Cibuli očistíme a rozčtvrtíme. Oboje maso podle potřeby očistíme. Vepřové nasekáme najemno. Hovězí maso s cibulí umeleme, přidáme jemně usekané vepřové maso, vejce, hladkou mouku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

  3. Potom vmícháme připravené houby a vypracujeme šišku. Sekanou se žampiony vložíme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

  4. V hrnci na másle osmahneme druhou cibuli posekanou najemno, přidáme lžíci hladké mouky, osolíme, opepříme, zalijeme vodou s masoxem, rajským protlakem a rozvaříme na hustou omáčku.

  5. Hotovou sekanou se žampiony nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Ideální přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!