Sekaná se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl mletý černý pepř těsto 2 ks vejce 1 ks cibule 40 g sádlo 2 lžíce hladká mouka 150 g hovězí maso 250 g čerstvé žampiony 350 g vepřový bok omáčka 80 g máslo 1 ks cibule 0.5 kostky masox 1 lžíce hladká mouka 2 lžíce rajský protlak
Postup Sekaná se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, opláchneme, pokrájíme na kostičky a na sádle podusíme, osolíme a necháme zchladnout.
Cibuli očistíme a rozčtvrtíme. Oboje maso podle potřeby očistíme. Vepřové nasekáme najemno. Hovězí maso s cibulí umeleme, přidáme jemně usekané vepřové maso, vejce, hladkou mouku, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.
Potom vmícháme připravené houby a vypracujeme šišku. Sekanou se žampiony vložíme do vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
V hrnci na másle osmahneme druhou cibuli posekanou najemno, přidáme lžíci hladké mouky, osolíme, opepříme, zalijeme vodou s masoxem, rajským protlakem a rozvaříme na hustou omáčku.
Hotovou sekanou se žampiony nakrájíme na plátky a přeléváme omáčkou. Ideální přílohou jsou brambory.