Salát ze špenátu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks citron
0.3 ks pórek
2 lžíce olivový olej
100 g anglická slanina
250 g špenátové listy
na ozdobu
1 ks vejce
1 ks rajče

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové listy dobře omyjeme, necháme okapat a odstraníme stonky. Špenát zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladit v lednici. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, které orestujeme na pánvi dokřupava. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Mezitím oloupeme stroužek česneku, který rozkrojíme na polovinu a česnekem vytřeme salátovou mísu. Vnitřek mísy pokapeme olivovým olejem. Citron omyjeme, rozpůlíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu, kterou rovnoměrně krouživým pohybem nalijeme do mísy.

  3. Vychlazené špenátové listy natrháme na malé kousky a dáme do mísy. Přidáme opečenou slaninu, pórek a dobře protřeseme.

  4. Rajče omyjeme a nakrájíme na osminky. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo. Poté vodu slijeme, vejce oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Salát ozdobíme vejcem a rajčetem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!