Salát z uzené makrely recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 lžička hořčice
mletý pepř
1 kelímek tatarská omáčka
100 g sterilovaný hrášek
3 ks vařené brambory
2 ks sterilovaná okurka
100 g sterilovaný celer
1 ks uzená makrela

Postup přípravy receptu

  1. Makrelu vykostíme. Vykoštěnou makrelu překrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Okurky nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.

  2. K uzené makrele přidáme sterilovaný celer. Vsypeme okurky, hrášek, cibuli a brambory. Salát osolíme, opepříme a přidáme hořčici s tatarskou omáčkou. Salát z uzené makrely důkladně promícháme. Mícháme ale lehce, aby se makrela moc nerozdrobila.

  3. Salát z uzené makrely můžeme nechat trochu vychladit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!