Salát s tuňákem a jogurtem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g těstoviny
0 ks čínské zelí
1 kapka červená paprika
1 lžíce citronová šťáva
150 g bílý jogurt
100 g tuňák v olivovém oleji
100 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme studenou vodou.

  2. Tuňáka vysypeme z plechovky i s olejem a vidličkou rozmělníme na kousky. Papriku a sýr nakrájíme na kostičky, zelí na nudličky. Společně s těstovinami přidáme zeleninu do mísy k tuňákovi.

  3. Jogurt promícháme se špetkou soli, pepře a citronovou šťávou. Zálivku nalijeme na salát a promícháme. Salát s tuňákem a jogurtem dáme vychladit do ledničky.

  4. Vychlazený salát s tuňákem a jogurtem podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!