Krůtí játra s houbami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar máslo 1 ks cibule 150 ml voda 5 - 6 ks hřebíček 8 kuliček jalovec 100 ml červené víno 1/2 ks celá skořice mletý černý pepř 500 g krůtí játra 250 - 300 g hnědé žampiony
Postup Krůtí játra s houbami
Postup přípravy receptu
-
Krůtí játra očistíme, omyjeme, osušíme a opepříme. Menší oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Na přípravu tohoto receptu použijeme hnědé žampiony pro jejich výraznější houbovou chuť, nebo ještě lepší jsou pravé čerstvé hřiby
Připravíme si redukci z koření. Asi 200 ml vody vaříme s kuličkami jalovce, hřebíčkem a malým kouskem celé skořice tak dlouho, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Mezitím na másle necháme zesklovatět cibuli, na které orestujeme žampiony. Pak houby podlijeme scezenou redukcí a vínem. Houbovou směs za stálého míchání necháme vysmahnout a pak ji podlijeme malým množstvím vývaru. Směs krátce podusíme do požadované konzistence. Houby podle chuti osolíme, opepříme, nebo dochutíme špetkou cukru pro výraznější chuť
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, omastíme máslem, osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou. Na horkém oleji orestujeme játra z obou stran dozlatova. Potom teplotu snížíme, pánev zakryjeme a necháme je asi 7 - 10 minut dopéci
Krůtí játra rozdělíme na porce, obložíme houbami a podáváme se špagetami s chutí petrželky.