Krůtí jehly se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 50 ml olej olej sůl 100 ml pivo 200 g žampiony 100 g anglická slanina 2 ks červená cibule mletý černý pepř 1 ks velká červená paprika 1/2 lžičky citronový tymián 500 g krůtí stehenní maso
Postup Krůtí jehly se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky velké asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, piva, česneku a tymiánu. Naložené krůtí maso necháme v chladu několik hodin odležet. Papriku a žampiony očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a slaninu na kostky
Na jehly střídavě napichujeme žampiony, maso, cibuli, slaninu a papriku, takto pokračujeme do vypotřebování zásob. Špízy grilujeme pozvolna, za občasného otáčení a potírání marinádou, doměkka
Krůtí jehly se žampiony podáváme s opečenými brambory, pečivem, dresinky a čerstvou zeleninou. Krůtí jehly lze podávat jako chuťovku i hlavní chod.