Krůtí jehly se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
50 ml olej
olej
sůl
100 ml pivo
200 g žampiony
100 g anglická slanina
2 ks červená cibule
mletý černý pepř
1 ks velká červená paprika
1/2 lžičky citronový tymián
500 g krůtí stehenní maso

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky velké asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, piva, česneku a tymiánu. Naložené krůtí maso necháme v chladu několik hodin odležet. Papriku a žampiony očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a slaninu na kostky

  2. Na jehly střídavě napichujeme žampiony, maso, cibuli, slaninu a papriku, takto pokračujeme do vypotřebování zásob. Špízy grilujeme pozvolna, za občasného otáčení a potírání marinádou, doměkka

  3. Krůtí jehly se žampiony podáváme s opečenými brambory, pečivem, dresinky a čerstvou zeleninou. Krůtí jehly lze podávat jako chuťovku i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!