Krůtí játra na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
vývar
1 ks cibule
3 dl červené víno
mletý černý pepř
500 g krůtí játra
tmavá instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Játra omyjeme a nakrájíme na stejné kousky. Okořeníme mletým černým pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Na oleji osmahneme cibulku a česnek. Vložíme játra a řádně orestujeme. Potom játra podlijeme vínem a trochou vývaru. Necháme dusit doměkka. Nakonec omáčku zahustíme tmavou instantní jíškou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Krůtí játra dušená na víně podáváme s rýží. Zdobíme bylinkami a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!