Salát s kari a bazalkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 ks rajče
bazalka
kari
1/2 ks okurka
pepř
250 ml zakysaná smetana
1/2 hlávky ledový salát

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme. Salát nahrubo rozkrájíme, rajčata a okurku nakrájíme na malé kousky. Pokud máme okurku z vlastní zahrádky, chemicky neošetřenou, slupku neloupeme a okurku krájíme i s ní. Bazalku jemně nasekáme

  2. Připravenou zeleninu s bazalkou promícháme a rozdělíme do misek. Salát osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Nakonec na každou porci navrstvíme asi 2 lžíce zakysané smetany

  3. Salát s kari a bazalkou podáváme samotný nebo jako přílohu ke smaženému a grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!