Italské lasagne recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
sůl
50 g máslo
500 ml mléko
kečup
11 plátků lasagne
oregano
50 g parmazán
250 g krájená rajčata
mletý pepř
1 lžička plnotučná hořčice
50 g hladká mouka
1 konzerva rajský protlak
250 - 300 g mleté vepřové maso
strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Lasagne vkládáme po 3 - 4 do vroucí osolené vody s trochou oleje a necháme chvíli změknout. Pak je přendáme na talíř, případně vhodíme do mísy s ledovou vodou

  2. Připravíme si ragú. Mleté maso osmažíme na pánvi na troše oleje, okořeníme, přidáme malý protlak, kečup a hořčici. Za občasného přilévání vody dusíme maso doměkka

  3. Připravíme si bešamelovou omáčku. Na másle opražíme mouku a po troškách přiléváme mléko. Směs vymícháme do hustší omáčky. V případě potřeby přidáme mléko. Mléko přidáváme po troškách a čekáme, dokud se všechno neprovaří. Jinak by nám vzniky velké hrudky

  4. Jednotlivé suroviny si rozdělíme na stejně velké díly podle potřebného množství vrstev - 5 vrstev lasagní, 3 vrstvy rajčat z konzervy, 4 vrstvy bešamelu a 2 vrstvy masa. Do vymazané formy skládáme jednotlivé vrstvy: lasagne - rajčata - lasagne - ragů - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - lasagne - ragú - bešamel - lasagne - rajčata - bešamel - parmazán. Italské lasagne pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut. Je potřeba dodržet 45 minut pečení, aby se nám vypařila všechna přebytečná tekutina, aby lasagne nebyly moc piplavé

  5. Italské lasagne ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!