Salát radicchio s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks pomeranč
3 řapíky řapíkatý celer
1 ks červená cibule
2 lžíce sezamová semínka
150 g jemný plísňový sýr
1 ks malý salát radicchio
marináda
1 stroužek česnek
3 lžíce olej
sůl
pepř
4-5 lžic citronová šťáva
1 špetka mletý zázvor
1 špetka mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájíme na 1 cm velké kostičky. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na čtvrtiny a pak krájíme na 1/2 cm silné plátky, šťávu zachytíme do misky. Salát omyjeme a nakrájíme na 1/2 cm silné proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Celer omyjeme a nastrouháme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Z oleje, citronové a pomerančové šťávy, česneku a koření utvoříme marinádu.

  3. Přísady kromě salátu opatrně smícháme s marinádou. Přikryjeme a necháme 1 hodinu uležet v ledničce. Sezamová semínka nasucho opražíme na pánvi.

  4. Před podáváním vmícháme do základu salát radicchio a posypeme sezamovými semínky. Salát radicchio s ovocem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!