Jemně pikantní výpečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
vývar
2 - 3 lžíce čerstvý zázvor
1/2 lžičky drcený kmín
2 - 3 snítky čerstvý tymián
700 g vepřový bůček
černý mletý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bůček očistíme a nakrájíme na menší kostky. Oloupaný česnek prolisujeme a zázvor jemně nastrouháme

  2. Nakrájené maso promícháme se solí, pepřem, paprikou, kmínem, česnekem, zázvorem a lístky tymiánu. Takto ochucené maso necháme asi 1 hodinu rozležet

  3. Marinovaný bůček mírně podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě asi při 170 °C dozlatova. Během pečení maso (výpečky) občas promícháme a podle potřeby podléváme vývarem

  4. Jemně pikantní výpečky servírujeme na misce a podáváme s chlebem a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!