Jemně pikantní pstruh na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
50 - 80 g máslo
1 ks pstruh
limetka
2 porce špagety
1 lžíce bílé víno
mletý bílý pepř
1 ks červená chilli paprička
1 hrst čerstvá petrželová nať
2 - 3 lžíce strouhaný sýr Grand Moravia

Postup přípravy receptu

  1. Velkého pstruha o váze asi 500 g očistíme a připravíme z něj filety. Filety ze pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno a rozdělíme na polovinu. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus

  2. V pánvi necháme rozpustit máslo, na něm zesklovatíme polovinu česneku a chilli papričku. Na směsi opečeme filety pstruha z obou stran. Nejprve je opékáme kůží dolů, pak rybu otočíme, zastříkneme vínem a krátce dopečeme

  3. Mezitím v hluboké pánvi na rozpuštěném másle necháme zesklovatět česnek, vmícháme špagety, vše prohřejeme, spojíme nastrouhaným sýrem a promícháme s nasekanou petrželkou

  4. Ochucené špagety rozdělíme na porce, poklademe připraveným jemně pikantním pstruhem na česneku, ozdobíme bylinkami a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!