Jemně pikantní omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
2 - 3 lžíce olej
sůl
1 balíček těstoviny
1 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
5 lžic vlažná voda
500 g mleté maso
100 g tvrdý sýr
1 lžička mletá chilli paprička
1 sklenka sterilovaná rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso (vepřové a hovězí v poměru 1:1) promícháme s chilli kořením, lžičkou soli a třemi najemno nastrouhanými stroužky česneku. Maso necháme 30 minut uležet. Těstoviny uvaříme ve slané vodě se lžící oleje al dente

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém oleji. Pak přidáme kořeněné maso a za občasného míchání ho opečeme. Česnek oloupeme a nadrobno nastrouháme. K masu přidáme Sterilovaná rajčátka i s kořením, směs uvedeme do varu a za občasného promíchání vaříme 10 minut

  3. Z mouky a vlažné vody si připravíme kašičku, kterou vlijeme do vařící omáčky, podle chuti přisolíme a vaříme 10 minut. Přidáme česnek, promícháme a odstavíme. Před podáváním podle potřeby vybereme nežádoucí koření z rajčátek

  4. Jemně pikantní omáčkou přelijeme uvařené těstoviny a pokrm posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!