Salát Bakus recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
200 ml majonéza
1 lžička plnotučná hořčice
2-3 ks sterilované okurky
2-3 kapky worcestrová omáčka
1 špetka mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
200 g měkký salám
3 lžíce jemný kečup
300 g eidam 30%

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájíme na 3 hranolky a poté nastrouháme na hrubém struhadle do větší misky. Přidáme salám nakrájený nožem na tenké nudličky. Dále přidáme okurky nastrouhané na hrubém struhadle a na jemném struhadle nastrouhanou středně velkou cibuli. Vše několikrát prohodíme.

  2. Nyní přidáme do salátu Bakus ostatní ingredience - majonézu, hořčici, sůl a pepř podle chuti, nezapomeneme na červenou papriku, ale dáme ji jen na špičku nože.

  3. Opět salát důkladně promícháme a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.

  4. Salát Bakus podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!