Rýžový srnčí hřbet recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 l mléko
200 g rýže
ovoce
200 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Z 1/2 l mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Pudink vlijeme do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vypláchli studenou vodou

  2. Na pudink položíme vypeckované třešně a ostatní ovoce

  3. Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do chladničky dokonale vychladnout, nejlepší je připravit den dopředu. Potom srnčí hřbet vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo podáváme jen s ovocnou šťávou. Ovoce můžeme použít i čerstvé, cukr nevážím, ale sladím podle chuti

  4. Rýžový srnčí hřbet nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!