Salát z rýžových těstovin se zeleninou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce olivový olej
1/2 ks červená paprika
2 lžíce sójová omáčka
2 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
200 g rýžové vrtulky
1/2 ks okurka hadovka
1 plechovka kousky tuňáka
nakládané klíčky mungo

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme i s natí na jemná kolečka. Okurku a papriku omyjeme a nakrájíme na kostičky. Mungo a tuňáka necháme okapat

  2. Uvařené vychladlé těstoviny promícháme s cibulkou, paprikou, okurkou, mungem a tuňákem. Přidáme olivový olej a ochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Necháme asi 1/2 hodiny rozležet a můžeme servírovat

  3. Salát z rýžových těstovin se zeleninou a tuňákem můžeme podávat samostatně s bílým pečivem jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!