Barevný falešný marcipán recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

3 lžíce olej
voda
150 g cukr moučka
mandlová tresť
150 g sušené plnotučné mléko
potravinářská barva

Postup přípravy receptu

  1. Sušené mléko, cukr, olej, vodu a mandlovou tresť smícháme dohromady a pořádně propracujeme. Vodu přidáváme velmi opatrně. Správně zpracovaná hmota musí připomínat tuhostí i vzhledem modelínu - málo se lepí a leskne se

  2. Až bude marcipán připravený, rozmícháme si potravinářskou barvu se špetkou vody a zamícháme do marcipánu. V případě, že se bude lepit, přidáme cukr

  3. Takto připravený barevný falešný marcipán lze použít na výrobu růžiček, na pokrytí dortu a k přípravě cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!