Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
3 lžíce olej
olej
1 ks cuketa
2 ks mrkev
2 ks šalotka
500 g vepřová kotleta bez kosti
200 g rýžové nudle
1 lžička umeocet
1 lžíce japonská omáčka Tamari bio
1 lžíce brusinková chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. V míse rozšleháme olej s brusinkovou chilli omáčkou, japonskou omáčkou Tamari bio a lžičkou umeocta. Do této marinády maso naložíme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme na tenké plátky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky a oloupanou mrkev na dlouhé tenké nudličky. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu

  2. Ve vysoké pánvi na oleji opečeme plátky masa z obou stran doměkka a uchováme na teple

  3. Na výpeku necháme zesklovatět šalotku s česnekem, pak vmícháme cuketu a mrkev a restujeme tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká na skus. Do této směsi vmícháme uvařené nudle a zbývající marinádu. Vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Rýžové nudle rozdělíme na porce a poklademe plátky masa. Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!