Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek 3 lžíce olej olej 1 ks cuketa 2 ks mrkev 2 ks šalotka 500 g vepřová kotleta bez kosti 200 g rýžové nudle 1 lžička umeocet 1 lžíce japonská omáčka Tamari bio 1 lžíce brusinková chilli omáčka
Postup Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. V míse rozšleháme olej s brusinkovou chilli omáčkou, japonskou omáčkou Tamari bio a lžičkou umeocta. Do této marinády maso naložíme a necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme na tenké plátky. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky a oloupanou mrkev na dlouhé tenké nudličky. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu
Ve vysoké pánvi na oleji opečeme plátky masa z obou stran doměkka a uchováme na teple
Na výpeku necháme zesklovatět šalotku s česnekem, pak vmícháme cuketu a mrkev a restujeme tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká na skus. Do této směsi vmícháme uvařené nudle a zbývající marinádu. Vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Rýžové nudle rozdělíme na porce a poklademe plátky masa. Vepřové plátky s cuketou a rýžovými nudlemi podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.