Rýžový salát se šunkou a zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

120 g hrášek
sůl
150 g šunka
120 g mrkev
bazalka
2 lžíce olivový olej
320 g kulatozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek s mrkví uvaříme v osolené vodě na skus a potom zchladíme pod studenou tekoucí vodou. Vařenou šunku nakrájíme na kostičky

  2. Rýži uvaříme podle návodu v zeleninovém bujonu a také po uvaření zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Studenou rýži promícháme se studenou zeleninou, šunkou a olejem. Rýžový salát vložíme do lednice

  3. Rýžový salát se šunkou a zeleninou ozdobíme lístky bazalky a podáváme k hlavnímu dietnějšímu chodu v letních dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!