Rýžový salát s mraženou zeleninou a koriandrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 svazek jarní cibulka
1 lžíce sezamový olej
15 dkg dlouhozrnná rýže
1 ks červená cibule
30 dkg mražená zeleninová směs
podle chuti
sůl
koriandr
vinný ocet
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a dáme dusit. Na šálek rýže dáme šálek a půl vody a osolíme. Hotovou rýži propláchneme a necháme důkladně okapat. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme na kolečka a česnek nasekáme nadrobno.

  2. Česnek orestujeme na oleji, přidáme jarní cibulku, cibuli a zeleninovou mraženou směs, nejlépe směs Asie. Zalijeme vývarem a podusíme doměkka, přimícháme rýži, dochutíme solí, vinným octem a dozdobíme lístky koriandru.

  3. Rýžový salát s mraženou zeleninou a koriandrem podáváme jako chutný salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!