Krém Caramel s mandlovým tuiles recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 ks vejce
50 g máslo
350 g mléko
50 g bílek
50 g mouka hladká
50 g mandle
50 g cukr moučka
100 g cukr krystal
20 g vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mléko svaříme s vanilkovým cukrem a přecedíme na utřené žloutky s cukrem. Plníme do tvořítek vylitých trochou zlatého karamelu. Vaříme při 90 stupních asi hodinu ve vodní lázni

  2. Suroviny na tuiles, označené jako příloha, smícháme. Vytvoříme potřebné tvary. Pečeme na silikonovém plátu asi při 120 stupních dozlatova

  3. Krém Caramel s mandlovým tuiles jsou opravdu jedinečným dezertem pro neobvyklé příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!