Rýžový salát s lososem a hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule
20 dkg losos
1 lžíce citronová šťáva
0 kg rýže basmati
30 dkg hroznové víno
1 ks joburt bílý
podle chuti
mletý červený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou a necháme pořádně zchladit.

  2. Lososa podle potřeby zbavíme kostí, omyjeme, zakápneme citronovou šťávou a nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

  3. Vinné hrozny rozebereme na kuličky, které důkladně omyjeme a necháme okapat.

  4. Na oleji zesklovatíme cibuli a přidáme kousky lososa. Vše necháme vychladnout. Poté maso osolíme, opepříme a vmícháme bílý jogurt. Nakonec přidáme kuličky hrozna a vychladlou rýži.

  5. Salát můžeme ihned podávat, ale taky jej můžeme lehce vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!