Polévka z uzených kostí a zelí recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
2 lžičky majoránka
sádlo
feferonka
1 ks velká cibule
hladká mouka
1 špetka mletý kmín
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
250 g kysané zelí
1 kostka bujon
1 kg uzené kosti

Postup přípravy receptu

  1. Uzené kosti vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu doměkka. Kosti necháme vychladnout a potom je obereme

  2. Oloupanou a nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova na sádle, přidáme oškrábané a na kostičky nakrájené brambory. Krátce je opečeme a přidáme kmín, papriku, zamícháme a ihned zalijeme vývarem z kostí. Zelí si dáme vařit zvlášť a vaříme skoro doměkka. Když jsou brambory skoro měkké, tak polévku zahustíme jíškou ze sádla a hladké mouky. Polévku provaříme, přidáme obrané maso a uvařené zelí i s vodou, ve kterém se vařilo. Polévku dochutíme solí, bujonem, pepřem a podle chuti feferonkou nebo pálivou paprikou a majoránkou

  3. Polévku z uzených kostí a zelí podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!