Polévka z vepřového masa a zeleniny recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
6 ks brambory
2 lžíce pažitka
1 ks brokolice
1 lžíce podravka
2 ks bobkový list
2 plátky vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dva silné plátky (asi 1 cm) z vepřové kýty dáme do vařící vody. Přidáme dva bobkové listy a lžíci Podravky. Jakmile voda začne vřít, stáhneme plamen a necháme polévku vařit na mírném ohni

  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z omyté brokolice odkrojíme košťál, potom ho oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Brambory s kousky košťálu brokolice přidáme k měkkému masu a vaříme doměkka

  3. Vepřové maso potom vyjmeme a nakrájíme na kostky, vrátíme do polévky spolu s pár růžičkami brokolice a krátce povaříme (asi 3 minuty). Polévku ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Podle potřeby dosolíme, kdo má rád ostřejší, dochutí si polévku čerstvě namletým pepřem

  4. Polévku z vepřového masa a zeleniny po dochucení podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!