Rýžový ovocný nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
50 g máslo
750 ml mléko
200 g rýže
50 g cukr moučka
podle chuti
ovoce
citronová kůra
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do vařícího mléka dáme trochu cukru, kousek másla, špetku soli a opranou rýži. Vaříme nejlépe na plotýnce za stálého míchání, až je rýže měkká. Necháme vychladnout.

  2. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme strouhanou citronovou kůru a promícháme.

  3. Všechnu hmotu dobře promícháme s rýží a přidáme tuhý sníh vyšlehaný z bílků.

  4. Pekáček nebo kastrol vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou

  5. Do pekáčku dáme 1/2 směsi, kterou poklademe ovocem (meruňky, jablka, švestky aj). Ovocem nešetříme. Navrstvíme zbylou směs a dáme péct.

  6. Rýžový ovocný nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě na 160 °C cca 45 minut.

  7. Rýžový ovocný nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!