Krůtí stehno špikované rozmarýnem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 větvičky rozmarýn
2 ks krůtí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno podle potřeby očistíme. Špikovacím nožem do stehna ze dvou stran uděláme díry a do každé nacpeme větvičku rozmarýnu. Krůtí stehna osolíme a dáme do pekáčku s poklicí

  2. Cibuli oloupeme, nasekáme a přidáme k masu. Krůtí stehna přiklopíme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C péct asi 75 minut. Není třeba přidávat žádný tuk, kůže během pečení tuk pustí sama

  3. Upečená krůtí stehna špikovaná rozmarýnem podáváme s bramborovou kaší nebo třeba novými brambory, které můžeme v půlce pečení přidat ke stehnům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!