Krůtí stehno s paprikou a olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
tymián
voda
rozmarýn
1 hrst olivy
šalvěj
olivový olej
1 ks zelená paprika
0,5 sklenek suché bílé víno
2 ks krůtí stehno
mletý černý pepř
Postup Krůtí stehno s paprikou a olivami
Postup přípravy receptu
-
Bylinky (rozmarýn, šalvěj a tymián) omyjeme a nasekáme nadrobno. Nasekané bylinky dobře promícháme asi se čtyřmi lžícemi olivového oleje. Bylinkovým olejem doslova masírujeme krůtí stehna ze všech stran
Připravené maso opečeme na kvalitní pánvi bez oleje z obou stran do tmavší barvy. Maso potom podlijeme suchým vínem, které necháme úplně odpařit
Krůtí stehna přendáme do pekáčku a podlijeme vodou. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 180 °C. Asi 20 minut před koncem pečení přidáme k masu na proužky nakrájené papriky a olivy bez pecek. Pečení záleží na naší troubě, nezapomínáme stehna obracet a podle potřeby podlévat
Krůtí stehna s paprikou a olivami chutnají dobře s bramborovou, ale i rýžovou přílohou.