Rýžový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 lžíce cukr
3 ks vejce
100 g máslo
2 hrnky mléko
1 hrnek rýže
1 špetka mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
podle chuti
ovoce
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

  2. Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu.

  3. Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

  4. Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!