Rýžový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 1 lžíce cukr 3 ks vejce 100 g máslo 2 hrnky mléko 1 hrnek rýže 1 špetka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr podle chuti ovoce podle potřeby máslo na vymazání
Postup Rýžový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.
Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu.
Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.
Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.