Rýžový koláč s kokoskami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
100 ml rum
3 šálky mléko
50 g rozinky
1 šálek rýže
4-5 ks hřebíček
400 g listové těsto
250 g kokosky
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
mouka na vál

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě ochucené hřebíčkem a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. Vodu slijeme, vyjmeme hřebíček a zalijeme mlékem. Za stálého míchání dovaříme, přidáme rozinky a podle chuti cukr.

  2. Rozválíme listové těsto, vložíme do zapékací formy, dno poklademe do rumu namočenými kokoskami a zalijeme rýžovou směsí.

  3. Rýžový koláč s kokoskami pečeme při 180 °C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!