Rýžové špagety s masem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
200 g krevety
4 lžíce olivový olej
3 lžíce sojová omáčka
1 ks červená paprika
200 g hovězí plátek
100 g sterilované žampiony
80 g mladá cuketa
2 ks mladá cibulka
200 g rýžové špagety
80 g zelené peperončíno
0.5 ks červené peprončíno

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nahrubo nasekáme zelené a červené peperončíno, česnek a také cibulky. Všechno dáme do mixéru s olivovým olejem a mixujeme do hustého krému.

  2. Žampiony nakrájíme na kolečka, červenou papriku a cuketu na slabé proužky.

  3. Na pánvi Wok s troškou olivového oleje dáme na pár minut osmahnout část krému, který jsme mixovali. Přidáme červenou papriku s cuketami a žampiony.

  4. Na druhou pánvi přidáme zbytek krému a orestujeme s masem nakrájeným na slabé plátky. Při restování častěji obracíme. Restujeme pár minut, přidáme čisté krevety. Jakmile vidíme, že jsou krevety a maso hotové, odendáme a necháme stranou na teplém místě.

  5. Uvařené rýžové špagety propláchneme ledovou vodou a promícháme s již uvařenou zeleninou. Přidáme maso s krevetami a nakonec zakápneme sojovou omáčkou. Směs obracíme na pánvi a necháme ještě pár minut restovat.

  6. Rýžové špagety s masem a zeleninou podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!