Rychlá domácí česnečka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 20 stroužků česnek sůl 1 ks vejce 2 ks brambory majoránka 1 ks cibule chleba tvrdý sýr mletý černý pepř 1 ks zeleninový bujon
Postup Rychlá domácí česnečka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme 13 stroužků prolisovaného česneku. Můžeme také přidat pokrájenou uzeninu
Zalijeme vodou (asi 1,5 litru) a přidáme zeleninový nebo slepičí bujon. Dále přidáme nakrájené brambory a povaříme. Chvíli před tím, než budou brambory měkké, přidáme koření, rozšlehané vejce, zbytek prolisovaného česneku a ještě chvíli povaříme
Chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle
Rychlou domácí česnečku podáváme s chlebovými krutony a nastrouhaným sýrem.