Rychlá domácí česnečka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

20 stroužků česnek
sůl
1 ks vejce
2 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
chleba
tvrdý sýr
mletý černý pepř
1 ks zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme 13 stroužků prolisovaného česneku. Můžeme také přidat pokrájenou uzeninu

  3. Zalijeme vodou (asi 1,5 litru) a přidáme zeleninový nebo slepičí bujon. Dále přidáme nakrájené brambory a povaříme. Chvíli před tím, než budou brambory měkké, přidáme koření, rozšlehané vejce, zbytek prolisovaného česneku a ještě chvíli povaříme

  4. Chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle

  5. Rychlou domácí česnečku podáváme s chlebovými krutony a nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!