Rychlá fazolová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 ks brambory 1 lžíce majoránka 0,5 cibule 1 ks bobkový list 1 konzerva červené fazole 2 lžíce kukuřičný škrob čerstvá petrželka mletý černý pepř 1 ks zeleninový bujon
Postup Rychlá fazolová polévka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do 1,5 l vroucí osolené vody spolu se scezenou konzervou fazolí, zeleninovou kostkou a bobkovým listem
Vaříme na mírném ohni pod pokličkou do změknutí brambor asi 15 minut
Poté do fazolové polévky přidáme ve troše studené vodě rozmíchaný kukuřičný škrob, majoránku a necháme za častého míchání povařit maximálně 5 minut. Přidáme osmahnutou nadrobno nakrájenou cibuli. Můžeme dochutit solí a čerstvě mletým pepřem
Rychlou fazolovou polévku podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou.