Rychlá fazolová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
1 lžíce majoránka
0,5 cibule
1 ks bobkový list
1 konzerva červené fazole
2 lžíce kukuřičný škrob
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 ks zeleninový bujon

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do 1,5 l vroucí osolené vody spolu se scezenou konzervou fazolí, zeleninovou kostkou a bobkovým listem

  2. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou do změknutí brambor asi 15 minut

  3. Poté do fazolové polévky přidáme ve troše studené vodě rozmíchaný kukuřičný škrob, majoránku a necháme za častého míchání povařit maximálně 5 minut. Přidáme osmahnutou nadrobno nakrájenou cibuli. Můžeme dochutit solí a čerstvě mletým pepřem

  4. Rychlou fazolovou polévku podáváme s čerstvě nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!